Most majd nagy ünneplés lesz a fideszes és jobbikos körökben: sikerült kiüldözni az országból Kertész Ákost. Bejött az, amit évek óta sulykolnak: azok a “magukfajták”, akinek nem tetszik a rendszer, takarodjanak innen. Egy vénember, aki ugyanúgy utálta Gyurcsány politikáját, mint Orbánét – náluk kicsit jobban Vona Gábort és a náci hordáját -, egy drága morcos öreg magyar zsidó elutazott, politikai menedékjogot kér Kanadában.
Végre nyomorúságos főpolgármesterségében egy percig nagyot örvendezhet Tarlós István, aki a legbestiálisabban alázta meg, amikor megfosztatta díszpolgári címétől, szánalmas kínvergődésében örömtárogatózhat egyet Schmitt Pál, aki megkérte az őssunyi Orbán Viktort, hogy vizsgálja meg, milyen indokokkal lehet elvenni valakinek a Kossuth-díját. Nem kevésbé jó napjuk lehet azoknak a bátraknak, akik egy majdnem nyolcvan éves embert kivekzáltak a hazájából. Nem csak verbálisan bántalmazták – zsidózták, természetesen -, hanem tettlegesen is. És ne felejtsük ki azokat baloldaliakat és magukat liberálisnak gondolókat, akik meg sem kísérelték megérteni, hogy miért kiált egyre gyakrabban az égbe Kertész Ákos. Fanyalogtak és gúnyolódtak rajta, beálltak a jobboldali heccsajtó háttérkórusába. És azokat se, akik még akkor is tüsténkedtek a nagy elhatárolódásban, amikor már nyilvánvaló volt, hogy Kertész Ákost magára hagyni annyi, mint Kertész Ákost a Dunába lökni.
Sikerült.
Azok, akik minden nap elkövetnek valami gonoszságot népükkel szemben, jó alkalmat találtak az ellenséggyártásban, amikor mélységes és jogos fölháborodásában egyszer valami olyasmit írt, ami igaz volt, csak azt nem a legpontosabb szavakkal fejezte ki.
Tényleg azt kívánom mindazoknak, akik ebben részt vettek, és akik most önfeledten örvendeznek, hogy ez legyen életük legnagyobb öröme. Gondoljunk bele: micsoda vidék az, ahonnan Tarlós Istvánok és Schmitt Pálok üldözhetnek ki egy magyar hazafit? Mert nem ám az a hazafiság, amikor tökig kokárdázzuk magunkat, hanem az, amikor a hazafiaskodó nemzetrontók és az elhülyült alattvalók arcába merjük mondani az igazságot: mélységesen romlott szánalmas szolgák, semmi mások. Akkor is, amikor ez már valóban veszélyes.
Nagyon ritkán értettem mindenben egyet Kertész Ákossal. De büszke vagyok arra, hogy a barátom, és hatvan éven át honfitársam volt. Isten áldja, és fogadja be Kanada! Ha ír, és amit ír, a Népszava mindig közölni fogja.

.

3 Comments

3 Reader’s Comments

  1. Nem tudom Iván,melyik mondatával nem ertett egyett Kertesz Ákossal,mert ujra & ujra elovastam valamennyit;Ennyire találoan meg soha senki nem jellemezte a magyarokat!!!!!!!!Nagyon igaz;ha nincs “ez” a baloldal,nem jött vna letre a jobb oldal!Másfel ev alatt mit muveltek, mindenki csak vár,vár &meg mindig csak vár,hátha vki megoldja,v. magátol megoldodnak a gondok.Teljes az apátia,amikor hallom mit alkottak,azt gondolom,innen már nem lehet lejjebb……aztán másnap megint hallom & nem akarom elhinni, h ez KOMOLY!A fiuk a klubban azon versenyeznek(talán meg pontozzák is egymást),másnap a DUNAPARTI PALOTÁBAN az orrunk elött ki tudja elöadni röhögesnelkul a meg nagyobb marhaságot.Mi meg csak nezunk,irogatunk……Na ezt irta meg pontosan K.Á.A napokban olvastam töle a zsarnokságrol,röviden irt,de pontosan;a zsarnokság alatt 2 bunös van;1 a zsarnok,2 az alattvalo.Az ember(föleg a magyar)epp ugy kepes a gondolkodásra,mint macska az uszásra;megteszi,ha rákenyszerul,de jobb szeretne NEM megtenni.Sztem 2 fele gondolkodási tipus van;1Elöiteletekkel rendelkezök,ök PROBLEMÁKAT HOZNAK LETRE.2Elöiteletektöl mentesgondolkodás;PROBLEMÁKAT OLD MEG!Sajnos a többseg(nálunk)az elsö kategoriába tartoznak!Hasonlokat irt K.Á.akit a hazájábol uldöztek el,& nem láttam,h a baloldal annyira fel lett vna háborodva!!!!!!!!!Csak, mint hirt közöltek.Ha megtehetnem,vele lennek,vele 5 perc többet erne,mint bárhol 1 elet!& meg mindig nem tudjuk,ki állitja meg ARTURO UIT?????????

  2. mezei zsuzsa

    csak abba kellene egyszer belegondolni,hogy kiket üldözött el ez az ország.Talán ha itt maradnak a Nobel díjasok,az amerikai filmgyártást elindító magyarok,a tudósok,a munkást lakással,élettérrel,biztonsággal ellátó nagyiparosok,zseniális orvosok stb.most más lenne ez az ország.Van olyan mérhetetlen önzés,nagyképűség amely már vissza vág.Olyan ember is van aki semmiből nem tanul.A lényeg a nagyképűség.Javaslom,ne szedjünk C-vitamint, ne utazzunk vonaton mert csak így leszünk igazi hazafias magyarok.Én nem tudok olyan ismerősömről,akinek minden őse kizárólagosan,bizonyíthatóan magyar.Azt sem értem,milyen jogon meri állítani valaki,hogy ö különb a többinél.Persze én buta vagyok.Vállalom

Írja meg véleményét!