AMERIKAI
"Homework Help Live Free"
Tamás Gáspár Miklós

A hazámat elfoglalta egy hatalom, megdöntötte a köztársaságot, és azt gondolja, hogy ezzel megszerezte az ország minden pontját, de még a lakások mélyét, sőt a lelkek bugyrait is. Azt képzeli, hogy alattvalóvá tett mindenkit, aki itt él. Pedig nem. Azt képzeli, hogy fölzabálhatja az emberi viszonyainkat, meghatározhatja, hogy milyenek legyenek a gyerekeink, megmondhatja, miket gondolhatunk, és pláne mondhatunk ki. Pedig nem.
Mivel a “haza nem lehet ellenzékben”, viszont az ellenzékiség eszközeit elveszik tőlünk, sokan, sok millióan kettős állampolgárok leszünk. Szívünkben, erős önuralommal a Magyar Köztársaságé, rabként pedig az orbánista Magyarországé.
Még nem tudjuk, hogyan, de ezt a hatalmat meg fogjuk dönteni. Remélem békés eszközökkel. Nem úgy, ahogy a mostani hatalom próbálta az előző kormányt. Nem gyújtogatókkal, őrjöngőkkel. Az is lehet, hogy Magyarország határai előtt ki kell írni, jó nagy betűkkel, hogy ez itt az Európai Unió ÉHSÉGSZTRÁJKRA KIJELÖLT TERÜLETE, de az is lehet, hogy magától dől össze a zsarnokság új állama, ahogy az ilyenek szoktak.
Csak azt tudom, hogy egyszer majd megint a Magyar Köztársaságban élhetünk. Okosabban, mint eddig.

11 Comments

11 Reader’s Comments

 1. Csillagszemű Szarvaslány

  Úgy legyen! ÁMEN

 2. Márton Ferenc

  Lealjasodtál, Iván.

 3. Az az aljas, aki csődbe viszi az országot!

 4. Ivánnak tökéletesen igaza van.

 5. Te komplett idióta vagy…Sajnállak!

 6. Márton Ferenc
  Ennél aljasabb vélemény nincs.
  Mindannyian kettős állampolgárok leszünk.

 7. zsuzsenkám

  nem értem az elözö két hozzászólást! Andrassew úr igyekszik szívében megörizni a Magyar Köztársaságot – - – -annak polgára marad. Miközben körülötte már egy új állam létezik, Magyarország, aminek ha tetszik, ha nem – - – szintén polgára. Mi ebben az aljas? A Moszkva teret, mely fiatalságom randi helye volt, gyülekezö helye, egy fogalom, egy kultúra központja, átnevezték, én továbbra is régi nevén hívom. Még sose mondtam ki az új nevét. De olvasom a táblákon, hallom, ahogy mások mondják. Valahányszor kiejtem: “Moszkva tér” állást foglalok a mindent-átnevezö-mindent-ellenörzö-mindent-szigorító egypártrendszer ellen. Ily módon én is két államban élek.

 8. feri a király

  Te már az vagy Andrassew! Nem? Magyar és izraeli! :-)

 9. Dani: Dehogy bantom! Csak… Na majd ha talalkozunk, mmauetgtom, erteni fogod. Jaja, nemsoka szep lesz es vadi uj kis pudertukrot is kapok hozza. :D Engem Tibor nyugtatgatott, hogy szepen beszeljek veluk, hatha ki tudom sirni a gyors szerelest. De nem lehetett.Tibor: Tevedsz, ennel nagyobb (eloszor eletemben azt tudtam mondani, hogy teved. :D ). Utana olvastam, nagyobb volt a tukor, meg a Canon 1Ds Mark III.-nak is kisebb valamivel, mint a filmes Canonok tukrei.Emlekszel, amikor mondtad a templomnal, hogy milyen vilagos a keresoje? Na azt elfelejtettem mondani, hogy amikor bevittem leadni a vazat, erdeklodtem a mattuvegek felol. Mondta az egyik elado, hogy asszem az “Ee-S” ugyan olyan, mint az “Ee-A” (a gyari), azzal a kulonbseggel, hogy vilagosabb lesz a kereso. Azt hittem, az a toroekes, de nem. Kerdeztem, hogy ki lehet-e probalni, mondta, hogy igen, de mosolygott, mert ugye nem volt tukor a gepben. Hat gyorsan visszatettem es odafogtam ovatosan, mutattam, hogy “Mar van!” :) Szal betettem a mattuveget. Olyannyira kivilagosodott, hogy huuu… Tenyleg. Szerintem az mindenfelekepp egy kotelezo vetel lesz.Pingu: Eloszor nalam is megallt az uto egy pillanatra, gondolhatod… Kar es pluszkoltseg nincs szerencsere, ha lett volna, akkor most is itt allna, en meg infarktussal fekudnek valahol.

 10. Dósáné Zachar Katalin

  A hazámat elfoglalta egy hatalom, a szüleim, és saját,. 30 éves munkám gyümölcsét ellopta egy hatalom! A magyarországi nyomort “köszönhetjük” Andrassew Iván és a hozzá hasonló hazaáruló banda tevékenységének! Az ő demokráciájuk,- amiben mindent szabad, szabad lopni csalni hazudni-… a tisztességes értékrend szerint élők számára elhozta a nyomort!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kedves Andrassew, ha nem tetszik a Magyar Nép által választott út, el lehet menni!!! De jó messzire, hogy mégegyszer ne kelljen a hazaárulók kapzsisága miatt előlről kezdeni az ország újjáépítését!

 11. Lukács Ilona.

  Kanadai indiánok nagyszabású tiltakozássorozatot rendeztek Teherautókkal eltorlaszoltak egy országutat és egy vasúti fővonalat az Ontario szövetségi tartománybeli Deseronto térségében. Az utóbbi miatt a Via Rail országos személyszállító vasúttársaság kénytelen volt lemondani összes pénteki járatát az ország két legnagyobb városa, Montreal és Toronto között, továbbá Toronto és a főváros, Ottawa között.
  Az őslakosok korábbi hasonló tiltakozásai nemegyszer erőszakba torkollottak a közelmúltban, ezért a rendőrség most ― biztonsági megfontolásokra hivatkozva ― lezárta az indiánok tiltakozó akciónapjának helyszínét. Ehhez azonban le kellett zárnia Kelet-Ontario legforgalmasabb közútjának, a 401-es főútnak egy szakaszát is.
  Az őslakosságnak régi panasza, hogy rezervátumaiban sokkal rosszabb szinten jut közszolgáltatásokhoz, mint az ország többi lakosa. Ezenkívül állandó vita tárgya nyolcszáz kisebb-nagyobb államilag kisajátított földterület, amelyeket az indiánok továbbra is sajátjuknak tekintenek. 1995-ben azért rendeztek például a mostaninál is nagyobb tiltakozássorozatot, hogy visszanyerjék az 56 hektáros Ipperwash Természetvédelmi Területet. Szerintük e természetvédelmi terület, amely 1936-ban létesült Ontario szövetségi tartományban, a Huron-tó partján, egykor az indián őslakosság szent temetkezési helye volt.
  Kanada 33 milliós lakosságából mintegy 1,3 millióan tartoznak az őslakossághoz a 2001-es népszámlálás adatai szerint. Az őslakos indiánok nagy része rezervátumokban él, ahol az országos átlagnál sokkal nagyobb a munkanélküliség, súlyosabb probléma az alkoholizmus és a kábítószer-fogyasztás, és gyakoribb az öngyilkosság.
  TALÁN A KANADAIAKNAK A SAJÁT HÁZUK TÁJÁN KÉNE SEPREGETNIÜK ! Mielőtt minket Magyarokat kioktatnak. Ha jól tudom a Kanadai kormány a jenkikel versenyezve zárták az INDIÁNOKAT TO THE RESERVATION !!!
  RED INDIAN LOCK TO THE RESERVATION !!!

Írja meg véleményét!