AMERIKAI
"Homework Help Live Free"
Tamás Gáspár Miklós

A Klubrádió frekvenciájára kiírt pályázat napvilágra hozásának pillanatában pontosan tudtuk, hogy kivégzik az utolsó ellenzéki rádiót. Ez a dolog arról szól, hogy Orbán Viktor ezt is megteheti félmillió emberrel. És ha megteheti, meg is teszi, mert éppen ez az a félmillió ember, akiket meg kell alázni, meg kell félemlíteni. Mit ér a hatalom, ha senkinek nem mutogathatja?
Orbán Viktor súlyosan beteg ember, végképp összezavarodott udvartartással. Egyszerűen belehibbantak a hatalomba. Testületileg. Aki ezt megteszi Európa közepén, az már olyan állapotba jutott, hogy csak a szoros felügyelet mellett, elvonással lehet gyógyítani. Hatalomelvonással. Bandástul.
Orbán és főhivatalnokai, frakciószolgái pontosan tudják: nincs már idejük arra, hogy amit leromboltak, arra építkezzenek és szépen be is lakják az új világukat, hát jobb ötlet híján folytatják a pusztítást. Orbán olyan, mint azok a tábornokok, akik akkor is fölrobbantják az aláaknázott hidakat, amikor már bekerítették őket. Mert ami alá van aknázva, az robbanjon. Úgy katonás. Talán csak annyi a különbség, hogy Orbán önmagát keríttette be csapataival: a diktatúra egyszercsak a saját kelepcéje lett. De január elsejéig az utolsó szögig le kell bontani a jogállamot. Ha lenne benne becsület, szilveszterkor kiállítaná szolgáját, Szűrös Mátyást a parlament erkélyére, és visszakiáltatná vele a köztársaságot.
Amikor napok óta arra figyel a világ, hogy emberek azért éhségsztrájkolnak, mert utoljára a sztálini rendszerben tapasztalt manipulációkat enged meg magának a pártközmédia, amikor az alkotmánybíróság belekaszál a beteges médiatörvényükbe, csakazértis elveszik a Klubrádió frekvenciáját. Pedig Orbánt többször, több helyről figyelmeztették: ha az utolsó ellenzéki adót kivégezteti, azt a legbefolyásosabb demokráciákban úgy értékelik, hogy az alapvető emberi jogok tekintetében vonal alá került. Vagyis mostantól – ideológiai értelemben – Orbán Viktor a rendszerével olyan lesz Nyugat számára, mint Kádár volt ötvenhat után. Azzal a különbséggel, hogy mögötte nincs itt a szovjet hadsereg, atomfegyverekkel. Csak a szarkupac, amit maga alá meg mögé gyűjtött. Attól pedig nem fél senki, csak undorodunk.

3 Comments

3 Reader’s Comments

  1. Peter Black

    Teljes mértékben egyetértek!!!!Egy darab szar a szarkupacon!Ez orbán és bandája!Kártékony és rosszindulatú, mindent tönkretettek! Pusztuljanak!Jellemtelen szarháziak!

  2. Nem kell félteni az Orbán vezért, van hozzávaló esze. Mint a rajtakapott hamiskártyás felgyújtja magára és ezzel ránk a “kávéházat” – mint a Fűhrer tette és kijelenti, hogy a buta nép nem érdemelte őt meg, pusztuljon: felrobbantani az utakat, hidakat, gyárakat, megmérgezni a kutakat….és közben egyébként a fűben hallgató Erdő Péter megnyugtat, hogy nem kell félni a válságtól – aki olyan okos, hogy Pápa lesz belőle, akárkimeglássa……

  3. Némileg árnyaltabb lenne a kép, ha igazat írnál…

Írja meg véleményét!