Az interneten látható egy tudósítás. Arról szól, hogy a fölkokárdázott Lenhardt Balázs jobbikos országgyűlési képviselő odasunnyog Károlyi Mihály szobrához, összeszedi a koszorúkat és a virágokat, spontánul belenéz a kamerába és azt mondja, “hazaárulónak nem jár virág”, majd férfias léptetekkel elindul a Kossuth tér egyik szemetes kosara felé. Odaérvén belegyömöszöli a koszorúkat, miközben magában beszélget valakivel, talán Károlyi szellemével: “Ez a minimum, amit megtehetünk nemzetünk egyik sírásója felé.” Tömköd, majd az angolul saját bevallása szerint fölsőfokon beszélő képviselő így folytatja: “Szomorú, hogy itt tart még Magyarország 2011-ben, hogy vannak olyan szervezetek, például a rejtélyes nevű förszt prezident förszt demokratik repjúblik of hangeri…” és így tovább. Végül megjegyzi, hogy reméli: legkésőbb jövőre el fogják távolítani Károlyi Mihályt és azt a szellemiséget… ésatöbbi. A Jobbik ezért küzdeni fog minden erejével.
Erre már semmi szükség: a dolog eldőlt. Ha nézné Echo nevű hangadó televíziójukat, a múlt hét végén, magától Kövér házelnöktől tudta volna meg, hogy csak hecckampány és hisztériakeltés, amit a baloldaliak beszélnek a Kossuth tér kipucolásáról, valójában Károlyi lelkének megvédéséről van szó: “szerintem, ha van pokol, akkor valószínű Károlyi Mihály egész nap ott ül egy székhez lekötözve és nézi a saját szobrát”.
Az, hogy a bátran sunyiskodó Lenhardt képviselő kegyeletet sértett, lopott, fosztogatott, rongált, teljesen normális egy nácitól. De mi van akkor, ha rossz szalagot olvasott a koszorún, és az angol szöveg azt jelenti, hogy magyarország első köztársasági elnökének tiszteletére tétetette oda, mondjuk az Amerikai Egyesült Államok nagykövete, vagy az EU? Mert akkor ebből baj lesz. Kövér készülhet a kidumával.
Éppen egy éve a jobbikosok pogromosdit játszottak Károlyi szobránál, táblát akasztottak a nyakába, Zagyva képviselő kipát tett a fejére. Akkor a sokak által vérmessége miatt néha méltán bírált Dániel Péter ügyvéd egymaga bement a nácik közé, és egy szál virágot tett a szobor talapzatára.
Nem sunnyogva, nem rongálva, nem gyalázkodva, nem gyávák módjára. És angolul se nagyképűsködött.

(http://youtu.be/xvVBe-49Bbw)

7 Comments

7 Reader’s Comments

 1. Földi Eperke

  A Jobbik egy sötét társaság, gyilkos ösztönökkel. Nem véletlen, hogy az elmaradott gondolkodású, legszegényebb rétegeket célozzák meg.
  Dr. Dániel Péter ügyvéd, Orbán évfolyamtársa a Jogtudományi Egyetemről pedig bátor és értelmes ember.Több kellene belőle.Sokkal több.
  A mai helyzetben nem tartom őt méltán birált vehemensnek. Amit a jobbikos szivsebész megengedett magának W.M.védelmében, hogy ökölpárbajra hivta ki Dániel Pétert: az a túlzás. Az a Jobbikos. Vért akar látni a szivsebész úr…ez jellemző rá, meg a szinészkedés.
  W.M.háromunokás nagymama, oh, csak mikor a parlamentben a haldokló Horn Gyuláról beszél, akkor mondja, hogy miért nem döglik már meg.
  Meg nyalom az Orbánom seggét: A miniszterelnökünk jóvoltából kórházban ápolják.
  Talán azért W.M., mert Horn is fizetett TB-t, ebben biztos vagyok.

 2. Nyul György

  Nem tudom ennek a lenhardtnak él e még az anyukája. Ha él, szomorú lehet hogy azt hitte ember szült, és rá kell jönnie hogy disznót, nem embert szült.

 3. Néhány őszinte megjegyzést a jobbikról.A napnál világosabb az hogy ez egy náci párt.De miként tudott teret nyerni az elmúlt években,hogy parlamenti párttá nőtte ki magát? Egy történelmi példa jut eszembe ami megválaszolhat a kérdésre.A 18.század végén kitört a Francia forradalom.Milyen történelmi előzményei voltak a forradalomnak?Egy igazságtalan évszázadokon át tartó monarchia,egy papi uralmi rendszer.A pohár be telt,robbant a bomba.Az inga hirtelen ki lengett az ellenkező irányban.A vallásos babonaságot a bigottságot felváltotta a racionalizmus,s az ateizmus filozófiája.Tehát az ateizmus talaját elő készítette a római egyház.Az egyház évszázados disznóságait megelégelte a nép és fellázadt.Sajnos a jobbik megerősödését a szocialisták sorozatos hibái,nemtörődömségei egyengették a jobbik útját.A nyolc éves kormányzásuk alatt nem törődtek a kis emberek biztonságával.A cigány kérdést nem oldották meg A köztörvényes bűnözés elborította az országot.Olyan elmebeteg törvényt hozni,hogy húsz ezer forint alatti lopás csak szabálysértés.Loptak is a romák 199OO Ft.értékig.A parasztnak a krumpliját az özvegy asszonynak az utolsó tyúkját,gyümölcsét,s had ne soroljam.Azok az emberek akik korábban bal oldali szavazók voltak mind a jobbikra szavaztak.Szóval a szocik a rendért a biztonságért,a nyugalomért semmit sem tettek.Most ehetik azt ami8t megfőztek,mert amit vet az ember azt kell learatnia.Az MSZP retteg kiejteni az egyházak nevét s főleg a katolikus egyházét pedig tudja azt ,hogy az egész jobb oldali politikát a püspöki kar forgató könyve szerint csinálják. A cigányok nevét sem igen szabadott kiejteni,mert a kormány tudta,pattanásig feszült a helyzet ami a cigány konfliktust illeti.Odáig ment el a bal oldali kormány a nemtörődömség terén ami a közrendet illeti,hogy attól rettegett,hogy ki tör a cigány ellenes lázadás országosan.A nép szegényebb osztálya akik nem tudják megvédeni kis javaikat inkább vállalták volna a még nagyobb szegénységet,csak nyugalomba és békében aludhasson,hogy este is bátran ki mehessen az útcára,ne keljen félnie,rettegnie .A bal oldali kormány e tekintetben egy nagy nulla volt.Akkor arról még nem is szóltam,hogy az ország tisztaságáért szinte semmit sem tett.Az egész országot elborítja a szemét.Mindenhól illegális szemétlerakót látni.Erdő széleken,tó partokon,mezőkön.A kormány fényképe ez.De nem folytatom a sort ,pedig volna még mit írni.Nem vagyok jobb oldali sem kimondottan bal oldali sem Hívő embernek tartom magam,bár szimpátiám Gyurcsány Ffelé orientál.Sok sikert kívánok Ferinek.

 4. karelsloboda

  Ha ennek a lenhardtnak az apja sirjáról a virágokat leszedné valaki és közben azt mormogná, hogy azaárúló … Nem érdemel virágot és nem soká eltakaritjuk innen a sirhelyet … nem tudom, hogy állna a szája!
  Ezek még a holtakat sem tisztelik, az élőket még úgy sem!
  Csűrhe, Tanulatlan Mocskos társaság!

 5. Egyetértek. Ide illik ez is:
  .
  Állítsuk vissza az 1944 Március 19 előtti képét Budapestnek, hadd lássa a világ milyen ez a 2/3-os demokratikusan megválasztott kormányú mai Magyarország.
  .
  pl. újra szobrot a Gömbölíninek becézett Gömbösnek, a most szentté avatásra javasolt Prohászkának, elvinni a Dózsa szobrot – visszaállítani a Werbőcziét és csattanóúl:
  .
  legyen a Kodály kőröndből újra Hitler-kőrönd és az Oktogonból Mussolíni-tér, mint az 1938-óta az 1945-ös felszabadulásig volt.
  .
  Micsoda IDEGENFORGALMI NEVEZETESSÉG, HUNGARIKUM lehetne !

 6. Kedves Szent John !Teljesen pitiloka mentesen reagalok !Sut a hozza nem ertes es dilettantizmus a hozza szolasodbol.Nem is ez a legnagyobb problema, hanem az, hogy nagyon sok ember igy gondolkodik mint Te.Mar egy masik hozza szolasomban is leirtam,- itt nem csak ennyirol van szo, hogy ki es mikor mehet nyugdijba.Az az elv, hogy szerzett jogokat sertenek az uj torvennyel a jogbiztonsag serul nagy mertekben.Mert ma nekunk valtoztatnak, de holnap majd lehet nektek fognak es akkor az majd erzekenyebben fog erinteni es termeszetesen majd az nem tetszik !Minden normalis orszagban a szerzett jogok kobevesett jogok es azokat valtoztatni az erintettek hatranyara nem lehet.Mondom, az erintettek ! Mert akik most vagy a jovoben szerelnek fel, azok felteteleit valtoztathatjak,- mivel ok a regi torveny altal nem erintettek. Bar ilyen uj feltetelekkel megnezhetik majd ki lesz az a marha aki fejet adja hivatasos szolgalatra.Ha mar jogaszkodunk, meg azt is illik megjegyeznem, hogy eddig letezett itt olyan jogi fogalom is, visszahato hataly tilalma !Na ez is serul vastagon !De nem bonyolodom bele jobban, mert akkor felesleges is, ha ilyen a hozza allas!Mindenesetre en azt kivanom, ha tenyleg eletbe lep ez az idetlen nyomorusagos torveny modositas, hogy uldozzenek betoroket akar gyalogosan futva vagy akar gepkocsival is a 60-ev koruli rendor jarorok !Biztos nagy eredmenye lesz !Vagy esetleg van konkret elkepzeles, hogy milyen munkat tud adni a tisztelt kormanyzat egy 50-60 ev koruli rendornek ? Ugyanannyi jovedelemert mint azt aktivan toltott tobb mint 25-ev utan a Rendorsegnel ?Na nem is bonyolodnek bele, mert ez csak egyre beljebb visz a problemak surujebe !

 7. En az Eszak kraandoaainlk dicso tarsasagabol irok nektek kik elnyertek helyuket az elso hatban es nem kevesebb mint mint hatodik helyen vegeztunk.En eloszor voltam ilyen nagy talalkozon es nagyon tetszett a kaland minden resze bar kevesen voltuk a csapatban 4 fo a tobbiekkel szemben( akar 5 fo is) de igy se voltuk tulontul nagy hatranyban. Bar igaz hogy nem szamitottunk nyeremenyre azert felkeszultunk rendesen bar volt par tapasztalatlan aki nem igazan csak az odauton. A pontozasra a hangulattal es a karakterek kidolgozottsagaval es valosaghu eljatszasaval keszultunk igazan. Az uj torvenykonyvben volt egy csomo jellemabrazolas a Kaoszrol es mi onnan vettunk otleteket szoval trefasra vettuk a figurat nem mintha ez maskor nem igy lenne.Es bar szinte folyton harsany rohoges hangzott a mi sarkunk felol es jomagam varazsloi kepessegeim nelkul valtoztattam a KM-et tehetetlenul rohogo babba es igy zsebeltunk be helyben par jo pontot csak keson vettuk eszre hogy ezzel szepen felemesztettuk a KM-et. Igy az egy ido utan hirtelen mentalisan osszeroppant es elment ( es vitte magaval az osszes jo pontunkat is).De ha nem igy tortenik sosem ismerjuk meg Davidot aki pontozobol lepett KM szintre es ragadott el minket ismet a kalandok vilagaba es bar befejezni meg igy se tudtuk a modult nagyon kozel jartunk hozza. Egyebkent szeretnem szives elnezeset kerni az elso meselonknek aki mikor elment mar nemvolt beszamithato igy nem is marasztaltuk hosszas bocsanatkeresekkel bar megprobaltuk.Szoval ha valaki eleri Balazst adja at a csapata varazslojanak a bocsanatkereset.De egyebkent minden jo volt ne becsuljetek ala magatokat hiszen nem a fizikai hatter a lenyeg es a meleg csak kepzelet vilaga amit ti eleg szinesre varazsoltatok nekunk KOSZONJUK!!!

Írja meg véleményét!