AMERIKAI
"Homework Help Live Free"
Tamás Gáspár Miklós

Két napja várom, hogy megszólaljon Tarlós István. Abból az alkalomból, hogy egy budaházysta aktivista Budapesten, Tarlós István díszpolgármester városában a Móricz Zsigmond körtéren megütötte Noé Krisztinát, akiben fölismerte azt, aki augusztusban feljelentést tett a Jobbik ellen a Magyar Szigeten történtek miatt.
Tarlós István néhány hete a Jobbikkal való teljes lelki egyetértésben kitöröltette Kertész Ákos nevét a tiszteletre méltó polgárok könyvéből, mert a – még – Kossuth-díjas író a nácizmus és a diktatúra cseperedését látva elkeseredett dühében szembesíteni merte a magyarokat a valóság kicsit túlgörbített képével. Tarlós leplezetlenül igazolja, hogy akinek Fidesz a felesége, annak a Jobbik a szeretője. Erre utal, hogy a múlt heti Szálasit éltető, zsidókat büdösöző fölvonulásról se tudott semmit mondani.
Most megint hallgat. Ahogy Schmitt Pál is, aki pedig szereti még Tarlósnál is macsósabbra venni a figurát. Férfiként és sportembeként is elborzaszthatná, ha egy kicsi és törékeny asszonyt megütnek az országában. De úgy tűnik, megint nem utasítja Orbán Viktort, például arra, hogy tegyen már rendet azzal a két pofonnal – pedig Kertész Ákos ügyében nem volt rest a miniszterelnökét megszólítani. Azt is megkérdezhetné Orbántól, hogyan fordulhat elő, hogy még mindig létezhet a betyársereg, amelynek vezetője azon a bizonyos, magyarnak nevezett szigeten világosan kifejtette, hogy tagjaikat terrorcselekményekre, rasszista fegyveres harcra készítik föl. Normális országban másnap reggelre az összes betyárvezér áristomban találta volna magát, és elkezdődött volna a közbetyárok összefogdosása is. Ebben az ügyben a legfőbb ügyészt is berendelhetné, akinek nyilván nincs ideje a betyárokra, mert vélhetően Balsai alkotmánybíróval és Morvai asszony EU-képviselővel azon dolgoznak titokban, hogyan lehetne a 2006-os sajnálatos eseményeket összekapcsolni Sukoróval. (Javaslom: Gyurcsány utasította Gergényit a fővárosba csalogatott sukorói telkesparasztok lepuskázására.)
Ha ehhez hozzávesszük, hogy – amint az előre várható volt – a szélsőjobboldali nézeteit nyíltan vállaló Dörner György lett az Új Színház igazgatója – a szakmai bizottság javaslata ellenére nevezte ki Tarlós -, és ráadásul állítólag Csurka Istvánt a magyar újnácizmus szellemi atyját gondolja intendánsnak maga mellé… Már csak az hiányzik, hogy az átnevezési hullámban Tarlós Wass Albertről nevezze el azt a jobb sorsra érdemes társulatot, és meg is van a totális kulturgyőzelem a kampfban. Fura kísérlet, amit látunk: egy diktatúrába akadály nélkül épül be egy újnácista diktatúra szellemi magja. Lesz-e valaha hasadás, vagy életképes marad ez a mutáció?
Hacsak nem így: egy napja Kerék-Bárczy Szabolcsot ütötte meg egy 40-50 év közötti, ritkás, középhosszú hajú, rövid bajszú, jól szituált, rózsaszín Polo Ralph Lauren inget, világos nadrágot és barna cipőt viselő férfi a 61-es villamoson. Az ő bűne nyilván az, hogy konzervatív politikusként, volt MDF-esként nem átall publicistaként, szónokként hangot adni a diktatúra iránti ellenszenvének – ráadásul baloldaliakkal és liberálisokkal szövetkezve.
A szerkesztőségben is fölmerült, hogy na jó, de mi köze az ütlegekhez például Tarlós Istvánnak, hiszen naponta sok száz embert ütnek meg Budapesten, nem tiltakozhat minden atrocitás ellen.
Semmi, semmi köze. Ez nyilvánvaló. De észre kellene venni, hogy az indulatok búvópatakjai már a felszínen vannak. És nem hiszem, hogy Schmitt úr, Tarlós úr, Orbán úr, Pintér tábornok úr nem undorodik. Ennél azért finomabb emberek. De az sem kevésbé undorító, hogy ha politikai számítgatásból ilyenkor nem képesek vagy nem mernek államférfiak módjára viselkedni.

14 Comments

14 Reader’s Comments

 1. No comment ! Mit lehet ehhez még hozzászólni ?

 2. Moderálás alatt vagyok, m i é r t ? A hozzászólásom egyetértést jelent.
  Hozzászólogattam már 100 x is ! Kohányi Társaság tag is vagyok !
  Vagy mert ehhez a bloghoz talán először szólok hozzá ?

 3. ugy látszik;van meg lejebb…..21.század,közep europa….

 4. Tarlós úr egy senkivé mállott képviselő nem várható el tőle egy államférfi helytállása.

 5. T .Andrassew Ivan!
  Orommel olvasom ezt az irasat,bar felve kezdtem el.Felelmem oka pedig elozo itt
  megjelent cikke volt,amelyrol eloszor nem akartam elhinni,hogy On kovette el.Az a publicisztika a 70-es evek agitprop cikkeire hajaz,es szerintem nem melto Onhoz.
  Hala Istennek ujra humorral (ironiaval) is – mar ahol belefer- ostorozza a meltatlan politikusokat es ez sokkal jobban fekszik Onnek,mint pajzsra emelni meg tomjenezni nemi harci induloval fuszerezve.

 6. Kedves Vikus,

  igen, ez az oka, hogy itt először szólt hozzá. Elnézését kérjük, és köszönjük atürelmét. Admin

 7. T. Admin !
  Megértettem, de akkor nem tudtam az okot, és bizony rosszul esett !
  Köszönöm megmagyarázó válaszát.

 8. This was so helpful and easy! Do you have any artilecs on rehab?

 9. It’s imepraitve that more people make this exact point.

 10. Play ifnormaitve for me, Mr. internet writer.

 11. I don’t know who you wrote this for but you helped a btorehr out.

 12. aristeides

  “És nem hiszem, hogy Schmitt úr, Tarlós úr, Orbán úr, Pintér tábornok úr nem undorodik. Ennél azért finomabb emberek.”

  Nem értem ezeket a mondatait.
  Nem undorodnak, és nem finomabb emberek. Orbán pl. az ellenségének megölésétől sem undorodik! Miért undorodna egy nő megütésétől? Terjengő hírek szerint Anikó Asszonynak is leesett már pár saller… Tarlós sima náci, Schmittnek meg miért pont undor-központja lenne az agya helyén? Pintér meg már ebbe a nímand-sorba sem fér bele.

  A többi okés.

 13. girbegurba

  Egyetértek Aristeidessel.

 14. Peter Black

  A felsorolt élőlények nem undorodnak….de a nagy többség tőlük igen!Nem kicsit!

Írja meg véleményét!