2011, Aug. 27

Kínkeserv

Semmiképpen nem szeretném megbántani a magyar kormányt, hiszen eppen elég bajuk van enélkül is, de lassan szánhatnának arra egy hétvégét valamelyik Orbán-tanyán, hogy megbeszéljék: nem kellene-e most már lemondani? Nem kellene-e megdumcsizni a tisztes visszavonulás lehetőségét?
Tudom, hogy nehéz dolog, hatalmas lelki kínkeserv szembenézni a valósággal, de ez előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, és talán azt is be kellene látni, hogy semmiféle hatalom nem ér egyetlen vércseppet se.
Ez a dolog, ez a kormányzásosdi nem megy. Hiába a sok nagyképűsködés, sértegetés, mutogatás, harsánykodás, nem lehet tovább cirkusszal takargatni azt, ami van: a semmit. A totális káoszt, a túlszervezett anarchiát, a király és az udvartartás meztelenségét – és akkor még a királyság köztársasági elnökéről szó sem volt.
Fura módon ez nem az államháztartási adatokról, nem az eladósodottak reménytelenségéről, de még csak nem is arról jutott eszembe, hogy mi vár a gyerekekre a jövő heti iskolakezdés után az abszurd hoffmannista kurzusban. Hanem arról, hogy miközben a kormány hónapok óta sértegeti, alázza a fegyvereseket, pláne azokat, akik – szerződés szerint – korábban mentek nyugdíjba, mindenféle élősködőknek beállítva őket, most mégis inkább ezer katona elbocsátását tervezi. És éppen azért idén, mert most még a java részüknél ki lehet használni azt, hogy megvan a nyugdíjhoz elég szolgálati idejük.
Ezt azért már nem kellene. Van egy bizonyos pont, ami után a teljes koncepciótlanság, a mindent elhibázó kapkodó bűvészkedés szomorújátékká nyomorodik. Ha egy kormány ide jut, akkor azt kell mondani, hogy bocs, nem megy. Jót akartunk, de valahogy nem jött össze. Hiteltelenek lettünk. Magunk előtt is. Az nem lehet, hogy a nagykapukra folyamatosan kiskapukat vágunk, de amikor egyiken se férünk be, inkább kiütjük a falakat. És valami idegenekre meg rontókra fogjuk, hogy nahát, összedől a ház.
Tudom, hogy nehéz kimondani: nem Matolcsy alkalmatlan, nem az a baj, hogy Semjén nevetséges, Hoffmann zavaros, Pintér szavahihetetlen, vagy éppen Simicska kezdi mocsárba húzni az egész miskulanciát.
Orbán alkalmatlan. Kár érte, őszintén mondom. De ki kell mondani. Ez az első lépés ahhoz, hogy elinduljunk. Mindegy merre, csak végre valamerre.

9 Comments

9 Reader’s Comments

 1. Number one ez az írás! More, more!!!

 2. amen

 3. Ez az iras egy regi dogmat dont meg,nevezetesen,hogy a kormanyon beluli hibakert szemelyi felelosok vannak.Nos ma mar kiderult osszesegeben hibak sorozatait elkovetve an block-az egesz kormany hulye,es Orban baratunk,bar szepremenyu politikusnak indult,jelen helyzetben tokeletesen alkalmatlan a feladatara,igy a felelosseg az altala kepviselt kezi vezerlesu kormanyzasra kivaltkepp igaz.
  Egyetlen remenyunk maradt,a jobboldal valoban nem keves szakmailag kivalo retege valahogy felretolja a politikai ,,homokozotitanokat,,
  Ne legyenek illuzioink,lemondani nem fognak-ehhez bolcsesseg,es batorsag kellene .
  Ma ez Magyarorszagon-sajnos minden politikai szereplobol hianyzik,partallastol,vilagnezettol fuggetlenul.

 4. Ötlet az ATV fórumozóktól:
  http://www.youtube.com/watch?v=aToxzp5tmas
  :)

 5. iVÁN MINDIG A FRANKOT IRJA SZOROL SZORA.MINDENKI TUDJA,EZEK MAGUKTOL NEM FOGNAK LEMONDANI.MOST HOL VAN AZ ELLENZEK….HÁT EZ A HOFFMAN R.VAJON MIKOR LÁTTA ORVOS UTOLJÁRA….

 6. Articles like these put the consumer in the drievr seat-very important.

 7. Times are changing for the betetr if I can get this online!

 8. That’s a mold-breekar. Great thinking!

 9. Check that off the list of things I was cfoneusd about.

Írja meg véleményét!