2011, Júl. 25

Gáz

Valaki szóljon már Orbán Viktornak, hogy gáz van. Igen, ezt a szót használja, ha lehet, mert Orbán, forradalmárokhoz méltó módon érti és szereti az ilyen korszerű, ám mégis népies jellegű kifejezéseket. Azért kérem, hogy szóljon neki valaki, mert föltételezem, hogy újságot, sajtószemlét nem olvas. Még csak annyira se, mint én, aki visszaélve főnöki hatalmammal a beosztottaimmal olvastatom föl a jobboldali lapokban rólunk, pláne rólam megjelenő írásokat. Kezdem azt hinni, hogy senki nem mondja el neki, miket írnak róla a világsajtóban, miket mondanak a politikusok és a különféle jogvédő szervezetek emberei.
Hátha van egy olyan barátja, aki még szereti annyira, hogy akár önfeláldozó módon megmondja neki, hogy vérciki – ez is népies mostanában – elmenni Erdélybe és ott arról handabandázni, hogy az egész világ ámulattal figyeli, hogy ő mit művel Magyarországon, és méghozzá azért fürkészik – gondolom kémek hadával -, hogy ellopják és bevezessék az ő törvényekben megtestesült ötleteit a haldokló nyugati demokráciákban.
Kínos. Nagyon. Biztos nem mondtak neki gyerekkorában olyan közmondásokat, amelyek arra hívják föl a figyelmet, hogy az öndicséret visszataszító dolog. Pláne, ha egyetlen szava sem igaz. Üres hencegés. Mondanám, hogy nevetséges, mert amikor először bukkant föl ez a beomló Nyugat, meg a ma még ugyan munkanélküliséggel küzdő, de kínai mintára munkaalapú izé, akkor nevetgéltem, de másodszorra már nem. Ez hagyján, de ma földművesekkel beszélgettem, és már ők se vihognak. Hiába szorgoskodnak azon Orbán emberei, hogy ne legyen ellenzéki sajtó és semmilyen média. Maguktól is tudják. És nézegetik a kaszájukat.
Szóljon már valaki! Kérem. Amíg nem késő.

7 Comments

7 Reader’s Comments

 1. Andrassew Úr!!

  Szólni már tegnapelőtt is késő lett volna, na meg teljesen értelmetlen, mert aki csak egy kicsit is tud Orbánról (lsd. a róla készült könyvekből) az azt is tudja, hogy ő teljesen meg van győződve a maga igazáról és az ellenkezőjéről meggyőzni lehetetlen. Talán ép tegnap írtam egy kommentemben, hogy ő a saját démonjaival kűzd, van nekk bőven ezért akar állandóan harcolni. Mivel az Uniós elnökség alkalmával jól beszóltak neki, ezért aztán most kompenzál,. Képes volt elhitetni magával, hogy a már jól fejlett kapitalista országok pont az ő véleményére kíváncsiak, sőt azt tartják követendő példának. Erre a fajta magatartásra lenne mit mondaniuk a pszichiátereknek, csak hát ők viszont hallgatnak, mondván az arany. Hogy a tanácsadói, ha vannak egyáltalán mért nem próbálnak szólni neki, azt csak gyanítom.Nem hallgatna rájuk sem. Orbán személyisége, még ha ugyancsak elég zilált, aránylag egy primitív képlet. Ha ő elhatározza, hogy elindul egy úton, akkor azon végig menetel, ha kutya issza a vérét akkor is. Hogy mi, mármint az ország ebbe lassan beledöglünk, azt pont leszarja. Ennyit bír, ez telik tőle és ez a sok agyhalott árva magyar meg csak úgy dobálta rá a szavazatait és más politikai alternatíva nem lévén, még most is köszöni jól van, pedig már rég el kellett volna tűnnie a süllyesztőben.

 2. Születésnapja alkalmából szeretettel köszöntöm Andrassew Ivánt: http://evitae.wordpress.com/2011/07/29/andrassew-ivan-koszontese/
  Kívánok neki derűt, erőt, egészséget. Magunknak, olvasóinak pedig hogy még sokáig örvendeztessen meg bennünket írásaival…

 3. KEDVES IVÁN,TELJESEN IGAZA VAN.KÁR ITT IROGATNI VELEMENYEKET,AZ IDÖ MEG HALAD.1 IDÖS HAZATELEPULT HONFITÁRSAM MONDTA;A MAGYAROK AZ 50 EV ALATT VALAMI AGYMOSÁSON MENTEK KERESZTUL,VALOBAN AGYHALOTTAK…..NA MOST,VALAKI MONDJA MÁR MEG A F R A N K O T.AMIT LEIRNAK ORBÁNROL,SZOROL SZORA IGY VAN,MINDENKI TUDJA.MI LETT AZ ORSZÁGUNKBOL;EHEZÖ GYEREKEK,HAJLEKTALANOK TÖMEGE,BUZ,MOCSOK A GYÖNYÖRU FÖVÁROSUNK(4 6villamos,7 busz gyomorforgato).SZEGYEN A NAGYVILÁGBAN, H ILYEN EMBEREK KEPVISELNEK BENNUNKET.ES MEG MI JÖN EZUTÁN,UGY TUNIK A TÖRTENELEM ISMETLI ÖNMAGÁT.UDV;ILONA

 4. Cogito, ergo sum

  Elgondolkodom…miért nem lehet egy “vezér”jellem” halmazállapot-hű….gáz, és légnemű..
  Nem értem, hogy miért nem érzi a végtermékének bűzét, ott nem csak gáz van..
  Egy jó aneszteziológus…Mély-altatás, mert ne legyen kegyetlen az EMBER..ítélete, maradjunk meg annak, aminek születtünk……de az orvosok már nem lelhetők fel a nemzeti munkaerőpiacon.
  Gáz……ár…..támogatás….valami nagyon hiányzik.. a tett realitása: az összefogás

 5. igaz

 6. Cool! That’s a clever way of looinkg at it!

 7. That’s way more clever than I was expceitng. Thanks!

Írja meg véleményét!